loading...
قواعد موفقیت در بورس
ثبت نام طرح سیگنالهای حرفه ای پسام

این سبد در هر هفته برای کاربران ارایه می شود سهام های این سبد از هر لحاظ مورد بررسی و تحلیل اعضای تیم سه نفره قرار گرفته و  برای میانمدت پیشنهاد می شوند نتایج هر سبد و بازدهی ان در طول یک ماهه اعلام می شوند فرصت ثبت نام محدود است

توضیحات بیشتر

بورسی بازدید : 2991 چهارشنبه 15 خرداد 1392 نظرات (0)

روندها، سمت و سوی حرکت قیمت در گذشته را نشان می دهند. از آنجا که روند، قدرت و تمایل غالب تریدرها را در نوسانات قیمت نشان می دهد می توان انتظار داشت تا زمانی که نیرویی بیشتر از نیروی فعلی بازار و در جهت عکس به بازار وارد نشود روند ادامه داشته باشد.

روندها مجموعه ای از موج های صعودی و نزولی می باشند. در اولین نگاه میتوان این نکته را متوجه شد که بازار هیچ زمانی دارای روند مستقیم نیست و مجموعه ای از شکسته شدن حمایت ها و مقاومت های گوناگون است که یک روند را تشکیل می دهد.

روندها دارای سه جهت کلی می باشند 1: روند صعودی 2:روند نزولی 3:روند خنثی
1: در روند صعودی قیمت بیشتر از آنکه تمایل به تضعیف داشته باشد تمایل به تقویت و بالا رفتن دارد. در روند صعودی معقول ترین کار خریدن و باقی ماندن در بازار تا تشخیص انتهای روند صعودی است.


2: در روند نزولی قیمت بیشتر از آنکه تمایل به تقویت داشته باشد تمایل به تضعیف و پایین آمدن دارد. در روند نزولی معقولترین کار فروختن و باقی ماندن در بازار تا تشخیص انتهای روند نزولی است. (در بازارهای یک طرفه فروختن به معنی بی معامله ماندن و نظاره کردن می باشد)


3: روند خنثی بیان کننده قدرت برابر خریداران و فروشندگان در زمانی خاص است. عموما آنچه در روند خنثی دیده می شود در بازه های زمانی کوتاه تر تلفیقی از روندهای صعودی و نزولی می باشد و در بازه های زمانی بلند مدت روند خنثی، خود جزئی از یک روند دیگر می باشد. در روند های خنثی یا معامله گر باید تا زمان چیرگی قدرت یکی از گروه خریداران یا فروشندگان نظاره گر باشد و یا از روند های کوچک صعودی و نزولی بازار منتفع شود.

برای ترسیم یک روند صعودی حداقل دو دره قیمت (حمایت) را به یکدیگر متصل می کنیم و تا زمانی که قیمت از امتداد این خط ترسیمی رد نشود روند صعودی می ماند.


 

بقیه را در ادامه مطلب مشاهده نمایید

بورسی بازدید : 336 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)
حمایت: نقطه ای از قیمت که با توجه به تقاضا و عرضه آن سهم در گذشته، انتظار افزایش تقاضا برای آن سهم را داشته باشیم یعنی  در این قیمت تقاضا و خریداران جدیدی برای این سهم دستور خرید خواهند گذاشت

مقاومت: نقطه ای از قیمت که انتظار می رود دارندگان ان سهم در این قیمت مبادرت به دستور فروش سهامشان نمایند

بقیه را در ادامه مطلب مشاهده نمایید

بورسی بازدید : 407 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)
برای تحلیل تکنیکال نیاز است نمودارها وشاخص هایی که در نرم افزارهای تکنیکی همانند تریدرها(مفید تریدر) بدست می اوریم معانیشان را بدانیم

برای این کار می توانید نرم افزار مفید تریدر را بصورت رایگان از سایتwww.emofid.com  دانلود نموده و مبادرت به ایجاد یک حساب کاربری بصورت دمو نمایید بعد از آن وارد برنامه شده و شاخص های دریافتی را تحلیل نمایید

همچنین  می توانید قیمت ها را بصورت شمعی نمایش دهید

 مهمترین عامل تعیین کننده قیمت در هر بازاری( چه بازار مسکن چه بازار طلا و چه بازار بورس) عرضه و تقاضا می باشد

هر مقدار تقاضا برای یک کالایی بیشتر باشد و از طرفی عرضه برای آن کالا کمتر باشد یعنی میزان تقاضا با میزان عرضه برابر نباشد و مازاد تقاضا وجود داشته باشد این مازاد تقاضا منجر به افزایش قیمت آن کالا می باشد ولی اگر به هر دلیلی دارندگان سهام بورس بدلایلی تشخیص دهند که باید از سهام خاصی خارج گردند  و مبادرت به عرضه ان سهم نمایند ولی خریدار برای آن سهام در بازار وجود نداشته باشد این امر منجر به مازاد عرضه خواهد شد که این مازاد عرضه منجر به کاهش قیمت خواهد شد این اصل از مهمترین اصول بورس و بازار می باشد که بعلت سادگی شاید توجه کمتری به ان شود اما یک کاربر بورس بدون استفاده از هر نرم افزار و تحلیلی می تواند با مطالعه تعداد تقاضا کنندگان و همچنین میزان تقاضای آنها و مقایسه آنها با تعداد عرضه کنندگان و میزان عرضه آنها قیمت چند روز آینده آن سهام را تخمین بزند و مبادرت به خرید یا عدم خرید ان سهم نماید

 

 

بورسی بازدید : 239 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

در بورس اوراق بهادار معمولاً توصيه مي شود سرمايه گذاري بصورت بلند مدت برنامه ريزي شود. مطمئناً اولين سئوالي كه مطرح مي شود اين است كه در شرايط فعلي و در بورس ايران سرمايه گذاري كوتاه مدت سود بيشتري دارد و بالعكس سرمايه گذاري بلندمدت علاوه بر اينكه سود قابل قبولي ندارد در مقاطعي كاهش ارزش سرمايه را به همراه دارد. توجه داشته باشيد كه سرمايه گذاري بلند مدت اصولي دارد كه به آنها اشاره مي كنيم :
اصل يكم - مهمترين اصل اين است كه حتي در بهترين شرايط ممكن است به دليل عدم دسترسي به اطلاعات نهاني قيمت سهم خريداري شده افت كند و يا از ارزش آن كاسته شود بنابراين اگر فرد سرمايه گذار كوتاه مدت برنامه ريزي كرده باشد ممكن است در چنين شرايطي مجبور به خروج از بازار شود و اين يعني بدترين ضربه به بازار بورس و حتي خود شخص چه از نظر مسائل مالي و چه از نظر اثرات رواني، در اين شرايط فرد سرمايه گذار به دليل اثرات مخرب رواني تصميماتي عجولانه و نادرست خواهد گرفت و نهايتاً نتيجه مطلوبي به همراه نخواهد داشت، البته فراموش نكنيم وقتي براساس بررسي هاي نسبتاً دقيق اقدامي مي كنيم و با كاهش ارزش سرمايه مواجه مي شويم بهتر است به جاي غصه خوردن، رفتارمان را تحليل كنيم. بنابراين برنامه ريزي بلندمدت تنش هاي ناشي از كاهش ارزش سرمايه در كوتاه مدت را نخواهد داشت و فرد سرمايه گذار با آسودگي خاطر منتظر آينده خواهد ماند و در مقاطع كوتاه مدت ضرورتي براي نقد كردن سرمايه خود نمي بيند.

البته اين توضيحات با فرض انتخاب سهامي با ارزش ذاتي و گذشته مطلوب است كه در ادامه و توضيحات مربوط به نكاتي در خصوص انتخاب سهم به آن خواهيم پرداخت ضمناً لازم است در تمامي اصولي كه در اينجا مطرح مي شود به آنها توجه شود.

اصل دوم - همانطوري كه در اصل ۱ گفتيم معمولاً وقتي تصميم بلند مدت اتخاذ مي شود سهام با ارزش افزوده مناسبي كه در گذشته كسب كرده اند انتخاب مي شود و معمولاً تغييرات احتمالي و موقتي در بورس بر روي اينگونه شركت ها اثر مخربي نخواهد داشت و به راحتي آسيب پذير نيستند و در بلندمدت مجدداً شرايط بهبود را حتي اگر صدمه ديده باشند خواهيم ديد، البته دقت شود كه در برخي موارد نيز اينچنين نيست كه در توضيحات نكات انتخاب سهام به آنها اشاره شده است . فرض كنيد روي سهامي براي كوتاه مدت سرمايه گذاري كنيم و اين سرمايه گذاري فقط با توجه به بازدهي قابل توجه روزانه تصميم گيري شود و به واسطه اينكه اين داستان همچنان ادامه دارد تصميمي براي فروش به موقع نگيريم چون بر اساس ارزش ذاتي و يا واقعي انتخاب صورت نگرفته، بنابراين اگر اوضاع تغيير كند و روند كاهشي ارزش سهم آغاز شود تا جايي كه حتي امكان نقد كردن آن فراهم نشود، خوب ادامه داستان مشخص و اين يعني بدترين حالت براي سرمايه گذاري.

اصل سوم - وقتي شركت هايي با ديد بلند مدت انتخاب مي كنيد يعني قبول داريد كه تصميم ديگري براي پولتان نداريد حال شرايطي فراهم مي شود كه در ميان مدت و يا كوتاه مدت مي توانيد با سود مناسبي از بازار خارج شويد و با آرامش خاطر اقدام به فروش مي كنيد بنابراين مي توان برنامه ريزي درازمدت داشت و با اطمينان خاطر و ريسك كمتر حتي در كوتاه مدت از بازار خارج شد. پس هميشه با ديد درازمدت برنامه ريزي كنيد و در صورت لزوم در كوتاه مدت تصميم به فروش بگيريد .

اصل چهارم - فراموش نكنيد كه در هر خريد و فروشي مبلغي به عنوان ماليات، سازمان و كارگزار (در ايران و شرايط فعلي ۲ درصد ) كسر مي شود اگر فكر مي كنيد برنامه ريزي هاي كوتاه مدت سود بيشتري دارد مي توانيد تعداد معاملات و درصد هاي پرداختي را جمع بزنيد و با شرايط نگه داشتن سهمي در بلند مدت مقايسه كنيد، خوب در كوتاه مدت درگيري هاي روزانه بيشتر است ريسك هاي خاص خود را دارد و آرامش در اين شرايط كمتر است بنابراين براي حصول نتيجه كنترل روند اتفاقات و تصميمات مي تواند مسائل زيادي را براي سرمايه گذار روشن كند.

اصل پنجم - جهت گيري بازار به سمت سرمايه هاي كوتاه مدت سبب مي شود تا توجه به شركت هاي معتبر كه پشتوانه مالي قابل قبولي دارند كمتر شود و شركت هايي كه حرفي براي گفتن ندارند به صورت مقطعي سودي حاصل كنند و بزرگ جلوه داده شوند و از طرفي شركت هاي معتبر علاوه بر اينكه مجبور مي شوند وقت و سرمايه بيشتري براي حمايت در اين بازار قرار دهند و از هدف اصلي خود يعني تامين نيازهاي مردم در بازار كالا و خدمات دور شوند و در نتيجه به صورت ناخواسته سهام شان ارزش واقعي خود را از دست دهد و نهايتاً به دليل جذب نقدينگي در بازار بورس، بازارهاي ديگر نيز تحت تاثير قرار گرفته و اينگونه شركت ها دو بازار خود را از دست مي دهند لازم به توضيح است كه مديريت دو بازار اصولاً كاري است بسيار مشكل و جهت هاي بازار در هر يك از اين دو بر ديگري تاثير گذار است . لازم به توضيح است كه در بين شركت هايي كه در كوتاه مدت بازدهي خوبي دارند قطعاً شركت هاي با ارزشي نيز وجود دارد كه در هر صورت انتخاب آنها براي بلند مدت نيز سودآور است. در مبحث انتخاب سهم نكاتي درخصوص مديريت و جهت گيري بازار ارائه خواهد شد.

اصل ششم - زماني كه اوضاع سياسي اثرات منفي بر روي بازار بورس مي گذارد معمولاً بيشترين تاثير را بر سهام هايي كه ارزش ذاتي كمتري دارند مي گذارد بنابراين باز هم ديد دراز مدت باعث مي شود كه سهام هاي با ارزش ذاتي بيشتر را انتخاب كنيم و افت و خيزهاي مقطعي آنها نگراني كمتري به همراه داشته باشد.

اصل هفتم - اصولاً سهامدار مي شويم تا شركت ها با پشتوانه مالي سرمايه هاي كوچك به بقا و رشد خود ادامه دهند و تلاش مي كنند تا سهامداران بيشتري از دو طريق جذب كنند: اول سود حاصل از سرمايه گذاري و دوم ارائه كالا و خدمات مورد پسند مشتري. بنابراين شركتي را براي سرمايه گذاري انتخاب كنيم كه از خود مايه اي دارد و در جهت جلب رضايت مشتري تلاش هاي مضاعفي مي كند اگر ديدگاه اين باشد قطعاً سرمايه گذاري بلند مدت معني واقعي خود را پيدا مي كند. شايد اين سئوال طرح شود كه اگر همه بلند مدت سرمايه گذاري كنند پس چگونه معامله شكل مي گيرد ؟ همان گونه كه مي دانيد انجام معامله ناشي از اختلاف سليقه است و خاتمه يك سرمايه گذاري شروعي براي سرمايه گذاري ديگري است كه ممكن است هر دو در مقطع زماني خود تصميم به سرمايه گذاري بلندمدت داشته اند.

برای مشاهده آموزش های بیشتر تحلیل بنیادی کلیک کنید

بورسی بازدید : 334 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

ارزش بازار يا ارزش پرتفوليو يك شركت سرمايه گذاري از حاصل تقسيم ارزش جاري سهام موجود در پرتفوليو شركت سرمايه گذاري بر تعداد سهام آن شركت به دست مي‌آيد. به عبارت ساده، اين متغير نشان مي‌دهد كه چه مقدار سود از سرمايه‌گذاري‌ها در صورت فروش آنها نصيب هر سهم شركت مي‌شود. اين متغير را مي‌توان از اطلاعات منتشره توسط شركت‌ها به دست آورد.
همانطور كه گفته شد اين عدد به نحوي نشان‌دهنده ارزش جاري سرمايه‌گذاري‌هاي شركت براي هر سهم مي‌باشد. با مقايسه قيمت روز سهم و ارزش پرتفوليو شركت مي‌توان گمانه‌زني‌هايي در مورد وضعيت و قيمت آتي سهم انجام داد. عموما ارزش پرتفوليوي يك شركت سرمايه گذاري در حدود قيمت سهم آن شركت مي‌باشد و اختلاف زيادي با قيمت سهم ندارد. اما همين اختلاف اندك در تحليل‌هاي عددي شركت‌هاي سرمايه‌گذاري اهميت بسزايي دارد. اين بررسي‌ها را در سه حالت مي‌توان در نظر گرفت:
در حالت اول ارزش پرتفوليو شركت بيش قيمت روز سهم است. در اين صورت در ابتدايي‌ترين سطح بررسي‌ها دو نكته را مي‌توان متصور بود. اول اينكه قيمت سهم حداقل قابليت دستيابي به قيمت‌هايي در حدود ارزش پرتفوليو را خواهد داشت. به عنوان مثال ارزش پرتفوليو يك شركت سرمايه‌گذاري به ازاي هر سهم 2100 ريال مي‌باشد در صورتي كه ارزش جاري سهم اين شركت 1700 ريال است. اما بايد توجه داشت كه به احتمال قوي عاملي باعث اين اختلاف قيمت گرديده و عموما تحليل صنايع موجود در پرتفوليو چنين شركت‌هايي بيانگر عدم اطمينان بازار در مورد ادامه سودآوري و رشد آنها مي‌باشد. در نتيجه بازار با چنين سهامي‌با احتياط برخورد كرده و در بسياري از مواقع حاضر به خريد سهام چنين شركت‌هايي حتي با قيمتي برابر ارزش پرتفوي آنها نمي‌باشد. اما با بروز تحولاتي هر چند ناچيز در اين صنايع بازار با اطمينان بيشتري نسبت به قبل با سهم شركت سرمايه‌گذاري برخورد كرده و مي‌تواند قيمت سهام شركت را به سرعت به محدوده ارزش پرتفوليو برساند.
در حالت دوم ارزش پرتفوليو شركت با قيمت روز سهم برابر بوده و از نظر قابليت رشد قيمت سهم نمي‌توان به راحتي امكاني را در نظر گرفت. اما باز هم در اين حالت شرايط ديگري از جمله تحليل صنايع موجود در سبد سهام شركت، بازار سازي سهم و غيره در تعيين قيمت سهم دخيل مي‌باشند.
در حالت سوم قيمت سهم بيش از ارزش پرتفوليو شركت مي‌باشد. يكي از ابتدايي‌ترين تحليل‌ها در اين مورد را مي‌توان به انتظار رشد آتي سهم شركت سرمايه‌گذاري به دلايلي از جمله انتظار رشد صنايع موجود در سبد آن مرتبط دانست. اما در صورتي كه چنين آينده‌اي براي روند سهم متصور نباشد، مي‌توان احتمال كاهش قيمت سهم را نيز در نظر داشت. اما در غير اين صورت ثبات روند فزوني قيمت سهم نسبت به ارزش پرتفوليو مي‌تواند ادامه دار باشد. در نهايت بايد توجه داشت كه مطالب ذكر شده در اين بخش تنها قسمت‌هايي از تحليل‌ها را شامل مي‌شود و با اتكا صرف به آنها نمي‌توان نتيجه‌گيري كاملي در مورد گزينش سهام به دست آورد و خوانندگان بايد در مورد نحوه گزينش‌هاي خود تمام موارد را در نظر داشته باشند.
مشاهده شاخص های تحلیل شرکت های سرمایه گذاری

بورسی بازدید : 353 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

تمامی فعالیت ها،عملیات،برنامه ها و تصمیمات شركت در آن انعكاس می یابد.درآمد یا سود خالص تنها معیار اندازه گیری سودآوری می باشد.سهامداران و سرمایه گذاران علاقه زیادی به ارزیابی سودآوری شركت دارند این شركتها برای جذب سرمایه مورد نظر خود مجبورند سود كافی برای تامین بازده مناسب جهت سرمایه گذاران و اعتباردهندگان بدست آورند.چنانچه شركت ها سود كافی بدست نیاورند، قادر نیستند سرمایه مورد نیازجهت انواع پروژه ها و طرح های خود را بدست آورند.نسبت های سودآوری،میزان موفقیت شركت را در كسب سود و بازده خالص نسبت به درآمد و فروش یا نسبت به سرمایه گذاری می سنجند و حتی عملكرد كلی شركت و كارایی مدیریت در تحصیل سود مناسب را مورد سنجش قرار می دهند.
نسبت های سودآوری
نسبت سود ناخالص به فروش
نسبت سود عملیاتی به فروش
نسبت سود خالص به فروش
نسبت سود خالص به فروش
از طریق تقسیم كردن سود خالص به كل فروش محاسبه می شود.این نسبت نشان می دهد كه از هر صد ریال فروش، چند ریال به سود خالص برای سهامداران تحصیل شده است.نسبت سود خالص از معیارهای مهم جهت سنجش كارایی مدیریت به شمار می رود.البته این نسبت به تنهایی معیار سنجش موفقیت یا عدم موفقیت شركت نیست ، بلكه باید عوامل دیگر از جمله حجم فروش، سیاست قیمت گذاری محصولات، ساختار هزینه های شركت، مطالبات، سرعت گردش داراییهاو ... رانیز در نظر گرفت.یك نسبت سود خالص نشانه نامطلوب بودن وضعیت سودآوری شركت نمی باشد،زیرا ممكن است كه نرخ نازل سود خالص به فروش،همراه با گردش سریع داراییها و حجم فروش زیاد،سود به میزان زیادی برای شركت ایجاد نماید.
سود خالص پس از كسر مالیات
نسبت سود خالص = --------------------------
فروش خالص
نسبت های سودآوری: ( بازار)
نسبت قیمت به سود( P/E)
نسبت سود تقسیمی هر سهم
نسبت پرداخت سود سهام
بازده سود سهام
نسبت قیمت به سود P/E
نسبت پرداخت سود هر سهم به صورت زیر قابل محاسبه است
از طریق تقسیم كردن قیمت جاری سهام به عایدی هر سهم ( EPS) بدست می آید.این نسبت نشان می دهد سرمایه گذار برای خریدن یك تومان ازیك شركت،چقدر باید بپردازد.به عنوان مثال، اگر قیمت جاری سهام، 20 تومان و عایدی هر سهم ، 2 تومان باشد، آنگاه نسبت 10 P/E به دست می آید. تا حدی وضعیت موجود،رشد بالقوه،ارزش بازار و درآمد شركت را مشخص می كندنسبت قیمت به سود بیان می كند كه بازار برای سود هر سهم شركت چقدرمایل است پول نقد پرداخت كند.قیمت بازار به تنهایی گران یا ارزان بودن سهام را نشان نمی دهد.این نسبت تعیین می كند كه چه مبلغ سرمایه گذاری برای تحصیل سود سالانه ، لازم است نسبت P/E ( نسبت قیمت سهام به عایدی هر سهم) اگر تمام شرایط دیگر یكسان باشد، شركتی كه P/E آن كمتر است، ارزش بهتری دارد.
سود تقسیمی هر سهم عادی
نسبت پرداخت سود سهام = -------------------------
سود هر سهم عادی

نسبت فوق نشان می دهد كه چند درصد سود خالص شركت به صورت نقدی بین سهامداران شركت توزیع می شود و چند درصد سود خالص به سهامداران پرداخت نمیشود و به عنوان رشد و توسعه سرمایه گذاری ها توسط شركت نگهداری می شود.سود تقسیم نشده موجب افزایش سود انباشته شركت می شود و سود انباشته موجب تحصیل بازده مستقیم توسط سهامدار نمی شود،اما سهامداران با افزایش سود سهام عادی از این قسمت هم بهره مند می شوند.
مشاهده نسبت های سودآوری

بورسی بازدید : 429 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)


اساس كاربرد نسبت نقدینگی بر این استوار است كه دارایهای جاری شركت ، منابع نقد شركت،برای بازپرداخت بدهیهای جاری است.معمولا بدهیهای جاری شركت از محل های جاری آن پرداخت می شودو هر چه دارایهای جاری بیشتر باشد پرداخت بدهیهای جاری آسانتر است.نقدینگی به وضعیت سرمایه در گردش خالص یك شركت وابسته است توانایی یك شركت در تبدیل داراییها به وجوه نقد و یا به دست آوردن وجوه نقد میباشد .سرمایه در گردش از طریق كسر بدهیهای جاری از دارایهای جاری بدست می آید.ارتباط بین دارایهای جاری و بدهیهای جاری شركت ، شاخصی از درجه قابلیت تبدیل به وجوه نقد و قدرت نقدینگی شركت را نشان می دهدنسبت نقدینگی توانایی قدرت شركت در بازپرداختیهای كوتاه مدت اندازه گیری میكند.
انواع نسبت های نقدینگی:
نسبت جاری
نسبت سریع
نسبت آنی
نسبت سرمایه در گردش
نسبت آنی
نسبت جاری:
حد مطلوب این نسبت معمولا 2 است.این نسبت رایج ترین نسبت برای اندازه گیری قدرت پرداخت بدهیهای جاری شركت می باشد.نسبت جاری تعداد دفعاتی را كه می توان از محل دارایهای جاری بدهیهای جاری را پرداخت نمود را نشان می دهد.نماد توانایی شركت در پرداخت بدهی های شركت در سر رسید های كوتاه مدت است حاصل تقسیم دارایی جاری - موارد دیر نقد شونده، هر اندازه این نسبت بزرگتر باشد شركت در پرداخت آن با مشكلات كمتری مواجه است و اعتباردهندگان تامین بیشتری دارند.جاری شركت برای پرداخت آن، در دارایی جاری اعتبارموجود می باشد هراندازه این نسبت كوچكتر باشد،نشان دهنده وضعیت نامطلوب نقدینگی شركت است.
مجموع دارایهای جاری
نسبت جاری -------------------------
مجموع بدهیهای جاری

مشاهده نسبت های نقدینگی

بورسی بازدید : 391 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

نسبت های فعالیت مشخص می كند كه چه مقدار از دارایهای جاری قابلیت تبدیل به وجوه نقد را دارد.نسبت های فعالیت را می توان برای موجودی ها ، حساب های دریافتنی،حساب های پرداختنی و سایر داراییها محاسبه نمود.
تجزیه و تحلیل فعالیت در مورد نحوه كاربرد دارایهای شركت جهت كسب درآمد و فروش مورد استفاده قرار می گیرد.با استفاده از تجریه وتحلیل فعالیت، می توان میزان مناسب سرمایه گذاری شركت در دارایهای جاری و ثابت را تعیین نمود و چنانچه این قبیل سرمایه گذاری ها بیش از اندازه زیاد باشد ، می توان وجوه اضاف را در موارد مولدتری بكار گرفت و چنانچه میزان سرمایه گذاری در دارایهای شركت كم بود ، می توان نتیجه گرفت كه شركت خدمات نامطلوب به مشتریان ارایه می دهد و یا در تولید محصولات كارایی مناسب ندارد. .
نسبت تعداد دفعات گردش موجودی:
گردش موجودی های شركت یكی از نسبت های فعالیت می باشد كه از تقسیم كردن قیمت تمام شده كالای فروش رفته به موجودی ها محاسبه می شود.این نسبت از طریق محاسبه تعداد گردش موجودی ها در طول سال اندازه گیری می شود.بهای تمام شده كالای فروش رفته منعكس در صورت حساب سود و زیان، نماینده قیمت تمام شده جمع كالاهایی است كه طی یك دوره جهت فروش، از انبار خارج شده است و متوسط قیمت تمام شده موجودی ها، نماینده بهای تمام شده كالا هایی است كه به طور متوسط در انبار موجود بوده است. استین نسبت بین بهای تمام شده كالای فروش رفته و بهای تمام شده متوسط موجودی های نگهداری شده در انبار در ظرف یك دوره ، نماینده تعداد دفعاتی می باشد كه موجودی ها به طور متوسط در طی یك دوره گردش داشته اند.
نسبت تعداد گردش موجودی به صورت زیر محاسبه می شود:
بهای تمام شده كالای فروش رفته
تعداد دفعات گردش موجودی = -------------------------------------
متوسط موجودی ها
متوسط موجودی نیز به صورت زیر محاسبه می شود:
موجودی پایان دوره + موجودی اول دوره
متوسط موجودی ها = ---------------------------------------------------
2
نتیجه : چنانچه تعداد گردش موجودی 3 باشد، چنین معنی می دهد كه موجودی ها به طور متوسط تقریبا سه دفعه در طول سال خریداری شده و سپس به فروش رفته اند.بالا بودن نسبت تعداد دفعات گردش موجودی مطلوب است، زیرا هر بار كه كالا به فروش رسد معمولا سودی نیز تحقق می یابد.اما چنانچه یك نسبت گردشی خیلی بالا باشد، معرف این مطلب است كه شركت ، موجودی كافی در جهت فروش و ارایه به مشتریان نگهداری نمی كند و نتیجه آن كمبود موجودی و عدم رضایت مشتری و ازدست دادن مشتری می تواند باشد. همچنین نسبت خیلی بالا تعداد گردش موجودی ممكن است با توجه به شرایط خاص بازار، تهیه مواد برای شركت مشكل باشد ویا قیمت ها به سرعت بالا روند كه باعث ایجاد وقفه در تولید و فروش می شود كه در نهایت منجر به از دست دادن مشتریان و كاهش سود خواهد شد
یك نسبت گردشی پایین معرف این مطلب است كه میزان زیادی موجودی در انبار نگهداری می شود، فروش در سطح پایینی است، هزینه های انبارداری بالا رفته است و مسلما گردش وجوه نقد در سطح پائینی خواهد بودیك سهامدار حرفه ای زمانی یك سرمایه خود را در 2 یا 3 سهم شركت معطوف دارد، بررسی نسبت ها و صورت های مالی آن شركت ها را پیگیری می نماید .شاید در ابتدای شروع فعالیت برای شما كمی دلسرد كننده باشد كه چه طور می توان همه این تجزیه و تحلیل ها را در زمان مناسب به كاربرد، اما باید در نظر داشته باشید كه سهامداری كه بیشتر وقت و سرمایه خود را بعد ازمدتی فعالیت در بورس به كار می گیرد و به صورت واقعی و عملی با سهام ها و شركت ها و سهامداران دیگر در ارتباط خواهد بود ، تمامی این مراحل بصورت بسیار جذاب و در زمانی بسیار كم صورت خواهد گرفت
مشاهده نسبت فعالیت نمادها

بورسی بازدید : 270 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

نسبت بازار
نسبت های بازار،اغلب بر قیمت های جاری بازار مبتنی هستند سهامداران معمولا به قیمت بازار سهام عادی و تعدادی از نسبت ها كه وضعیت شركت را در ارتباط با بازار می سنجد،اهمیت می دهند.سرمایه گذار برای اینكه بخواهد تعدادی سهام خاص از یك شركت،داشته باشد بایست قیمت بازار آن سهام را به دارنده سهام پرداخت ندمتی كیه گذار قبل از خریدسهام عادی كه شركت سهام آن شرط را از نظر پرداخت سود سهام ، بازده سود سهام و ... سنجد.
نسبت قیمت به سود( P/E)
نسبت سود تقسیمی هر سهم
نسبت پرداخت سود سهام
بازده سود سهام
نسبت قیمت به سود P/E
ا
فرمول محاسباتی این نسبت به صورت زیر است
متوسط قیمت بازار هر سهم عادی
نسبت قیمت به سود = -------------------------------
سود هر سهم عادی
پا ئین ترین قیمت در طی دوره + بالاترین قیمت طی
متوسط قیمت بازار هر سهم عادی = -----------------------------------------------------------
2
فرمول سود تقسیمی هر سهم
سود سهام قابل تقسیم
سود تقسیمی هر سهم = -----------------------------------
میانگین موزون تعداد سهام عادی منتشره
نسبت پرداخت سود سهام
نسبت پرداخت سود سهام، میزان سود در دسترسی را كه می توان به عنوان سود تقسیمی بین سهامداران عادی توزیع نمود ، بیان می كند.این نسبت بیان می كند كه چه درصدی از سود هرسهم شركت به سهامداران در غالب سود سهام پرداخت می شود و چه درصدی برای تامین نیازهای مالی آینده شركت مورد استفاده قرار می گیرد.
نسبت پرداخت سود هر سهم به صورت زیر قابل محاسبه است
سود تقسیمی هر سهم عادی
نسبت پرداخت سود سهام = ------------------------
سود هر سهم عادی
نسبت فوق نشان می دهد كه چند درصد سود خالص شركت به صورت نقدی بین سهامداران شركت توزیع می شود و چند درصد سود خالص به سهامداران پرداخت نمیشود و به عنوان رشد و توسعه سرمایه گذاری ها توسط شركت نگهداری می شود.سود تقسیم نشده موجب افزایش سود انباشته شركت می شود و سود انباشته موجب تحصیل بازده مستقیم توسط سهامدار نمی شود،اما سهامداران با افزایش سود سهام عادی از این قسمت هم بهره مند می شوند
بازده سود سهام
برخی از سرمایه گذاران ،سهام عادی را به منظور كسب سود سهام خریداری می كنند.برخی دیگر،به رشد قیمت بازار سهام عادی توجه دارند.بازده سود سهام یك یارسنجش سهامداران از میزان سرمایه گذاری در سهام عادی طی یك دوره می باشد.بازده سود سهام را از فرمول محاسباتی زیر می توان بدست آورد.
سود تقسیمی هر سهم عادی
بازده سود سهام = -------------------------
متوسط قیمت بازار هر سهم عادی

مشاهده نسب قیمت به درآمد نمادها

مشاهده تمام نسبت های مالی بصورت یکجا برای هر نماد

بورسی بازدید : 476 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

صورت هاي مالي
اطلاعات مالي شركت ها اعم از تراز نامه، صورت سود و زيان، گردش وجوه نقد و... كه توسط شركت ها ارائه مي شو يك سهامدار بايد اطلاعات مفيد و شناخت كافي از اين صورت ها داشته باشد.هر يك از صورت هاي مال يك شركت اطلاعات متفاوتي را ارايه مي دهند و نمي توان انتظار داشت كه هر يك از آنها اطلاعات لازم براي تصميم گيري هاي استفاده كنندگان ر يكجا فراهم كنند
صورت هاي مالي اساسي
ترازنامه
صورت حساب سود و زيان
صورت تغييرات در وضعيت مالي
صورتحساب سود و زيان انباشته
ترازنامه
جواب اين سوال كه منابع شركت صرف چه مصارفي مي شود اطلاعات ترازنامه را در بر مي گيرد . ارزيابي قدرت مالي و نقدينگي هر شركت از طريق اندازه گيري دارايي ، بدهي و حقوق صاحبان سهام صورت مي گيرد ترازنامه صورتي است كه اطلاعات مزبور را از طريق گزارش داراييها،بدهيها و حقوق صاحبان سهام موئسسه در پايان هر دوره مالي فراهم مي كند.ترازنامه يك گزارشي است كه موقعيت مالي يك موئسسه را در يك زمان معين، كه شامل منابع اقتصادي موئسسه( داراييها)، تعهدات اقتصادي موئسسه( بدهيها)، و علايق صاحبان ومالكين يا سهامداران موئسسه( حقوق صاحبان سرمايه) را نشان مي دهد.
ارزش داراييهاي متعلق به موئسسه
قابليت تبديل داراييهاي به نقد
شرايط و مبلغ بدهيها و تعدات موجود موئسسه
حقوق بستانكاران نسبت به داراييهاي موجود موئسسه
ترازنامه ها جهت ارايه بيشتر اطلاعات به سرمايه گذاران و سهامداران به صورت مقايسه اي تهيه و گزارش مي شوند. صورت هاي مالي مقايسه اي ، شامل صورت هاي مالي سال جاري و صورت هاي مالي چند سال گذشته مي باشد. سهامداران مي توانند بر مبناي اطلاعات ترازنامه ها ، اطلاعات بسيار با ارزشي در مورد توانايي شركت در تصفيه بدهيهاي كوتاه مدت، روندهاي مساعد و نامساعد نقدينگي مالي شركت و وضعيت نسبي سرمايه گذاران به دست آورند.
ترازنامه از سه بخش تشكيل شده است:
داراييها
بدهيها
حقوق صاحبان سهام
حساب T : داراييها = بدهيها + حقوق صاحبان سهام
گزارش: داراييها - بدهيها = حقوق صاحبان سهام
قسمت هاي تشكيل دهنده يك ترازنامه
داراييها
داراييها منابع اقتصادي هستند كه در نتيجه فعاليتها و و رويدادهاي گذشته توسط يك موئسسه بدست آمده است
داراييهاي جاري( مانند وجوه نقد،،،موجودي هاي كالا و پيش پرداختها)
- داراييهاي ثابت ( اموال،ماشين آلات و تجهيزات)
داراييهاي نامشهود (حق اختراع،حق تاليف،سرقفلي)
بدهيها
بدهيهاي جاري( مانند حسابهاي پرداختني،اسناد پرداختني،حقوق و دستمزد پرداختني،بدهيهاي معوق)
بدهيهاي بلندمدت( مانند اوراق مشاركت،وامهاي بلندمدت)
حقوق صاحبان سهام
حقوق صاحبان سهام، حقوق صاحبان سهام پس از كسر بدهيها از داراييها بدست مي آيد.
سرمايه سهام عادي
افزايش سرمايه پرداخت شده
صرف سهام عادي
اندوخته ها
سود(زيان) انباشته
صورتحساب سود و زيان
- شكل چند مرحلي اي:
- شكل يك مرحله اي:
در صورتحساب سود و زيان كليه درآمدها، هزينه ها و سود و زيانهاي غير عملياتي براي يك دوره زماني مشخص گزارش شود.
صورتحساب سود و زيان را به دو شكل ارايه ميشود
1 - شكل چند مرحلي اي:
اين روش از صورتحساب سود وزيان ، اطلاعات مفيد و با ارز ش در اختيار استفاده كنندگان از صورتها و گزارشات مالي ارايه مي دهد.در شكل چند مرحله اي صورتحساب سود و زيان، مانده هاي مياني نظير سود ناخالص، سود عملياتي، سود قبل از كسر ماليات و غيره بطور مشخص نشان داده مي شود.صورتحساب چند مرحله اي بيشتر براي شركت هاي توليدي استفاده مي شود.
2- شكل يك مرحله اي:
در اين شكل ، كليه درآمدها ودر يك گروه و كليه هزينه ها در گروه ديگر طبقه بندي مي شوند و سود خالص از تفاوت اين دو گروه نشان داده مي شود.صورتحساب سود و زيان بيشتر براي شركت هاي خدماتي به كار مي رود.
مشاهده ترازنامه همه نمادها

تعداد صفحات : 9

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • درخواست نرم افزار برای تست

    نرم افزار های تشخیص  سهام های سودده و نرم افزار پیش بینی قیمت را از این طریق می توانید درخواست نمایید


    از طریق صفحه تماس با ما سایت پسام



    آمار سایت
  • کل مطالب : 82
  • کل نظرات : 37
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 921
  • آی پی امروز : 33
  • آی پی دیروز : 27
  • بازدید امروز : 53
  • باردید دیروز : 122
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 422
  • بازدید ماه : 1,640
  • بازدید سال : 11,256
  • بازدید کلی : 236,586